1. Finn Balor vs Samoa Joe

Enter capt
Bekas bintang NXT yang sering bertembung semasa di NXT

Dua bekas bintang NXT sekali lagi bertembung di RAW selepas acara Survivor Series. Bermula dengan Joe melakukan tekanan terhadap Balor sehingga Balor berjaya mendapatkan momentum eliau semula dengan melakukan gerak ‘Dropkick’.

WWE Universe berbelah bagi untuk memberi sokongan antara Balor dan Joe. Balor mendapat kelebihan selepas melakukan gerakkan ‘Dropkick’ dan melakukan hentaman kaki melalui gerakkan ‘over-the-top-rope dive’

Kemudian, Joe mendapat peluang untuk melakukan gerakkan ‘Coquina Clutch’ kali kedua dan Balor terus pengsan.

Samoa Joe def Finn Balor

2. Asuka vs Dana Brooke

Enter

Sebelum perlawanan bermula, Dana Brooke bersuara mengatakan beliau bersedia menentang Asuka dan mencari ruang untuk mengalahkan Asuka. The Empress of Tomorrow, Asuka ternyata terlalu kuat untuk Dana Brooke apabila Dana seakan-akan di perkotak-katikkan dengan begitu udah.

Tindakkan kurang bijak Dana Brooke yang menampar Asuka menyebabkan Asuka menjadi lebih aggresif. Asuka melakukan gerakkan ‘Spining-Back-Fist’ serta menghadiahkan dua sepakkan padu ke bahagia kepala.

Asuka def Dana Brooke

3. Dean Ambrose vs Sheamus

D

Ambrose di pilih untuk menentang Sheamus dalam satu perlawanan yang ‘hard-hitting’. Sheamus mendominasi di awal perlawanan dengan terus menerus membuli Ambrose sehingga lunyai dan hampir memenangi dengan melakukan gerakkan ‘Rolling Senton’ dari ‘Over-The-Top-Rope’.

Di saat Sheamus sedang bersedia untuk melakukan ‘Brogue Kick’, Seth Rollins menyerang Cesaro yang telah mengacau Ambrose menyebabkan Sheamus hilang fokus. Ambrose mengambil peluang dengan melakukan gerakkan ‘Dirty-Dirt’ untuk memenangi perlawanan.

Dean Ambrose def Sheamus

4. Mickie James vs Bayley vs Shasha Banks vs Alicia Fox – #1 Contender untuk Kejuaraan Wanita RAW.

En

Perlawanan bermula dengan penguasaan dari Bayley, Mikie James dan Shasha Bnks. Namun terganggu apabila Paige kembali selepas berehat dari kecederaan selama 15 bulan!

Beliau turut membawa bintang NXT, Sonya DeVille dan Mandy Rose.

Perlawanan Di Hentikan

5. Jason Jordan vs Braun Strowman

Enter

Perlawanan ini di adakan atas arahan Stephanie Mcmahon sewaktu siaran RAW bermula. Pertengkaran berlaku antara Kurt Angel dan Triple H yang di temani oleh Stephanie Mcmahon. Selepas itu, Jason Jordan dan Braun Strowman ‘mengacau’. Lalu¬†Stephanie Mcmahon menetapkan Jason Jordan menentang Braun Strowman.

Sewaktu perlawanan baru bermula, Josan bertindak menampar kuat muka Braun Strowman yang pastinya ia adalah tindakkan kurang bijak. Braun bertubi-tubi menyerang Jason yang dapat mengelak beberapa gerakkan dari Braun.

Saat Jason ingin melakukan gerakkan ‘Suplex’, kesakitan di kaki Jason yang belum sembuh sepenuhnya nyata menjadi titik tolak beliau di lunyaikan oleh Braun Strowman.

Sewaktu Jason seakan-akan ‘walk-away’, Kane menyerang dari belakang Braun Strowman dengan menggunakan kerusi besi. Kane terus menyeksa Braun Strowman dengan meletakkan kerusi besi di bahagian leher Braun lalu menghempas di tangga besi menyebabkan Braun tidak boleh bernafas.

Braun Strowman defeated Jason Jordan by DQ

(SLOT 205 Live)

6. Drew Gulak, Tony Nese, Noam Dar and Ariya Daivari vs Rich Swann, Cedric Alexander, Akira Tozawa & Mustafa Ali

Image result for Rich Swann, Cedric Alexander, Akira Tozawa & Mustafa Ali defeated Drew Gulak, Tony Nese, Noam Dar and Ariya Daivari

Rich Swann, Cedric Alexander, Akira Tozawa & Mustafa Ali defeated Drew Gulak, Tony Nese, Noam Dar and Ariya Daivari

7. The Miz vs Roman Reign – Kejuaraan Antara Benua (Intercontinental Championship)

Image result for the miz vs roman

Perlawanan bermula dengan dominasi Roman dengan Miz beberapa kali menerima ‘Superman Punch’ tepat ke muka. Sorakkan ‘Roman’ kedengaran dari WWE Universe membantu menaikkan semangat Roman.

Miz beberapakali dapat menangkis beberapa gerakkan Roman serta beberapakali juga mengatasi Roman. Bermula dengan sepakkan kearah dada yang di panggil ‘IT Kick’ tetapi mudah di patahkan oleh Roman Reign yang secara tiba-tiba melakukan ‘Jatuhan Samoan’.

Cesaro dan Sheamus secara tiba-tiba mengganggu perlawanan dan membolehkan The Miz melakukan gerakkan penyudah beliau ‘Skull-Crashing Finale’ namun Roman masih lagi mampu untuk ‘Kick-Out’.

Seth Rollins dan Dean Ambrose datang membantu untuk menghalang Cesaro dan Sheamus menggangu perlawanan.

The Miz seakan sudah habis kudrat, perlahan-lahan cuba bangun namun beliau tidak perasan Roman sedang bersedia untuk melakukan ‘Spear’.

Roman melakukan gerakkan ‘Separ’ dan berjaya untuk memenangi buat kali pertamanya Kejuaraan Antara Benua (Intercontinental¬†Champion).

Roman Reign def The Miz untuk Kejuaraan Antara Benua

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here